پنجره دوجداره – پنجره upvc
با پیدایش بشر و شکلگیری سرپناه و مسکن، همواره انسانها برای استفاده از نور خورشید و جریان هوا در محیط، به دنبال راه حل بودند. امروزه پنجرهها یکی از اجزای اصلی و جدا نشدنی و همین طور منبع اصلی تامین نور و هوای داخل ساختمان هستند. پنجره ها در همه سازهها و ساختمانها کاربرد دارد، اما اگر به درستی انتخاب نشوند، میتواند تاثیر منفی بر کاربری کل ساختمان داشته باشند.
پنجرهها عایق صوت و حرارت هستند و تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی دارند. نور مناسب و تهویه خوب، سبب افزایش آرامش و روحیه خوب در اعضای خانواده میشود. همچنین نور کم، موجب افسردگی و بی حالی افراد میشود. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، تغییراتی نیز در نوع پنجرهها به وجود آمده است، که نتیجه آن بهرهمندی ساکنین از نور طبیعی، تهویه مناسب فضا و افزایش امنیت است.
مدل پنجره، شکل ظاهری، اندازه، ساختار و عملکرد پنجره تاثیر زیادی بر زیبا سازی فضا دارد. امروزه تنوع بالا در مدل پنجره دست شما را در انتخاب باز گذاشته است. اما این تنوع زیاد ممکن است در بعضی موارد کمی گیجکننده به نظر برسد و انتخاب را سخت کند. در این مقاله به معرفی برخی از انواع پنجرهها و مشخصات هر کدام میپردازیم تا راحتتر بتوانید پنجره مورد نظرتان را انتخاب کنید.
۱- پنجره ترمال بریک
پنجره های فلزی معمولا به دو دسته تقسیم بندی میشوند. این دو دسته شامل پنجرههایی با پروفیل های آهنی و پنجره هایی با پروفیل های آلومینیومی هستند. پروفیل های آهنی به خاطر ضریب انتقال حرارت بالا و مصرف انرژی زیاد، با گذشت زمان، کارایی و کیفیت خود را از دست میدهند. ضریب انتقال حرارت در پنجره های آهنی با شیشه تک جداره حدودا بین دو مقدار ۵.۸ و ۶.۹ W/m2.K)) در نظر گرفته میشود. پنجره های آهنی عایق خوبی برای سرما و گرما نیستند و باعث هدر رفت انرژی میشوند.
درزگیری نیز در این پنجره ها به خوبی انجام نمیشود و معمولا در هنگام بارندگی آب به داخل خانه نفوذ میکند. زنگزدگی نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که پنجره های آهنی با آنها درگیر هستند که به مرور زمان به وجود میآید. همچنین پروفیل های آهنی به دلیل وزن بالایی که دارند، ممکن است در هنگام وقوع زلزله سبب بروز خطرات جانی بسیاری بشوند. پروفیل های آهنی به علت ضعفهای فراوانی که داشتند، به سرعت منسوخ شدند و جای خود را به پروفیل های کامپوزیت و پلیمری دادند.